Deze zomer zal het 4 jaar geleden zijn dat ik mijn laatste glas alcohol dronk. In tegenstelling tot de start van mijn alcoholvrij avontuur, lijken steeds meer mensen bewust te kiezen voor een leven zonder alcohol. Misschien denk je er zelf ook over na om die levensstijl uit te proberen? Dit zijn alvast 5 dingen die je zeker niet zal missen komende tijd.

I. UITKATEREN OP ZATERDAG

Nu we weer mogen doorzakken op vrijdagavond, hebben we zaterdagochtend vaak die goede, oude kater op bezoek. Vijf jaar geleden was zaterdag voor mij dan ook een dag om lang uit te slapen vergezeld door diezelfde kater in bed. Zelfs al dans ik vrijdagavond tot in de late uurtjes, mijn zaterdag verloopt nu gewoon minder moeizaam. Mijn weekends lijken standaard langer sinds ik niet meer drink en ik durf al eens voor andere activiteiten te kiezen dan een Netflix marathon in de zetel.

II. VERVOER OF SLAAPPLAATS REGELEN

Er wordt niet vaak misbruik gemaakt van mijn ‘forever bob’ status binnen mijn vriendengroep. Ik haal er vooral zelf veel voordeel uit. Zonder alcohol ben ik altijd in staat om met mijn eigen auto naar huis te rijden en dat voelt voor mij aan als luxe. Geen slaapplaats zoeken of een taxi optrommelen, wel gewoon gezellig mijn eigen bed inkruipen na een avond uit. Bovendien geniet ik ook nog eens van een goede, kwalitatieve nachtrust zonder alcohol in mijn lijf.

III. EEN DROGE HUID VERZORGEN

Beter slapen en geen alcohol drinken, resulteert ook in een extra gezonde, strakke huid. Akkoord, daar zal die vaste skincare routine ook iets mee te maken hebben, maar geen alcohol betekent ook geen extra uitdroging van mijn huid. Ik heb standaard minder last van eczeem en krijg ook vaker complimenten over mijn jeugdige huid. Niet meer wakker liggen van vroegtijdige veroudering, het doet wat met een mens.

IV. GELD TELLEN OP JE REKENING

Kiezen voor alcohol in je leven is kiezen voor een duurdere levensstijl. Ook hier ben ik weer gezegend met een begripvolle vriendengroep die me niet meerekent als iedereen wijn bestelt bij het eten of cocktails als aperitief. Als het gaat over alcohol drinken (een deel van onze cultuur) zie je niet veel mensen besparen. En al zeker niet wanneer je later op de avond tipsy je portemonnee begint te beheren.

V. CONDITIE MOEIZAAM OPBOUWEN

Sinds enkele maanden sport ik 2 tot 3 keer per week. Volgens mijn sportcoach Lore vergroot alcohol de kans op uitdroging, vermindert het mijn prestaties en vertraagt het de opbouw van mijn spieren. Alcohol is nu eenmaal niet de juiste brandstof voor je lichaam als het gaat over het opbouwen van mijn conditie.

Dit is slechts een kleine selectie uit dingen die ik absoluut niet mis sinds ik stopte met alcohol. Ik geniet na bijna 4 jaar niet enkel van de korte termijn effecten, maar ook van de effecten op langere termijn. Afsluiten wil ik doen met motiverend nieuws: hoe langer je stopt met alcohol drinken, hoe minder je het begint te missen, hoe meer voordelen je uit deze gezonde levensstijl blijft halen. Cheers! En dan deze keer écht op jouw gezondheid.

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s