Selfcare is everything. Afgelopen tijd besloot ik daarom een nieuwe tool uit te testen, een coach die me zou helpen bij het bewust ademen. Simpelweg door het ritme van mijn eigen Moonbird te volgen.

I. MOONBIRD, MIJN ADEMCOACH

Goed voor mezelf zorgen, dat begint bij beter ademhalen. Ik herinner me een interessant gesprek met mijn psycholoog tijdens een moeilijke periode. Gewoon dagelijks functioneren was een grote opdracht op dat moment. Ze sloot onze therapie af met wat raad dat me gerust zou stellen. ‘Probeer komende tijd te focussen op je ademhaling, ik geef je een aantal oefeningen mee, het kan je helpen om beter om te gaan met de (emotionele) stress die je nu ervaart.’

II. MOONBIRD, MIJN SLAAPCOACH

Net door die ervaring in het verleden, wist ik dat Moonbird een nieuwe vaste waarde zou worden in mijn dagelijkse routine. Deze adembegeleider stelde niet teleur. Integendeel. Ik gebruik Moonbird sinds kort elke avond voor het slapengaan. Hoewel ik overweeg om mijn slaapcoach in de toekomst overal mee naartoe te nemen, is dit voor mij al een waardevolle, eerste verandering in mijn gewoontes. Mezelf een adempauze gunnen waar ik ook naartoe trek, op elk moment van de dag, daar wil ik naartoe!

III. MOONBIRD, MIJN STRESSCOACH

Bewust ademhalen en mij op die manier terug in contact brengen met mijn hoofd en lichaam, is geen overbodige luxe deze tijd. Aangezien mijn meditatie-ervaring beperkt was tot een app die ik af en toe gebruikte, vond ik het aangenaam om iets vast te houden. Het is gemakkelijker voor mij om op die manier echt te focussen. Naast een goede nachtrust, wil ik in de toekomst ook stresserende of emotionele periodes overbruggen met mijn ademcoach. Ervoor kiezen om voor jezelf te zorgen en je bepaalde stress te besparen, dat is voor mij het ultieme gevoel van zelfzorg.

IV. MOONBIRD, MIJN SELFCARE COACH

De missie van Moonbird is bijzonder waardevol: zoveel mogelijk mensen helpen ontdekken hoeveel kracht ze in zichzelf hebben zitten. Gewoon door te ademen. Ik leerde afgelopen tijd dat mijn ademhaling de afstandsbediening is van mijn zenuwstelsel. “Door langzaam te ademen, duw je op het rempedaal van je zenuwstelsel. Dit triggert de natuurlijke ontspanningsreactie van je lichaam.” Dat inzicht verkreeg ik door deze adembegeleider. Recent koos ik ervoor om ook de bijhorende app te downloaden. Zo vertelt mijn selfcare coach sinds kort of ik het goed doe en of ik vooruitgang maak. De app laat je namelijk de impact van Moonbird zien op je lichaam, waardoor ik steeds meer interesse krijg in bewust ademen!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s