Afgelopen maand vertoefde ik 5 dagen in Mallorca op workation, voor de niet-millenials onder ons: een reis waarbij je werken en vakantie combineert. In de voormiddag werkten mijn collega Sarah en ik ijverig in een aangename setting. (Bijna 2 jaar geleden richtte ik samen met haar The Social Club op.) De namiddag hielden we vrij om het eiland te verkennen of uitgebreid tapas te eten op een zonnig terras. Graag neem ik je in 5 foto’s mee op mijn reis naar Mallorca!

I. EL HOTEL

Palma de Mallorca

We verbleven in HM Balanguera, een goed gelegen, fijn ingericht hotel waar heel wat jonge mensen hun verblijf boekten. Met uitzondering van het rooftop zwembad dat eerder een voetbad bleek, loste deze verblijfplaats al onze verwachtingen in. We genoten er elke dag van een goed ontbijt, vriendelijk personeel, een gezellige kamer en aangename siësta’s op het dakterras.

II. DROMERIG DEIA

Deia

Aangezien we ook werkten, huurden we geen auto om het eiland te verkennen en kozen we bijgevolg op onze vrije dag voor een old school uitstap met de bus. Voor slechts 3 euro rijdt de bus jou naar het prachtige Deia, een kunstenaarsdorp gelegen in het noordoosten van Mallorca. We genoten er van een exclusieve lunch bij Café Miro en het dromerige uitzicht vanuit dit dorp, gelegen in een vallei aan de voet van de berg Puig del Teix.

III. TASTY TAPAS

Seamill

Je liefde voor gezellig tafelen kan je in Mallorca zeker uitgebreid vieren met Spaanse tapas. We werden onmiddellijk aangetrokken door de blauwe, idyllische setting van Seamill. Want een restaurant kies je toch ook op basis van de gezellige tafels en het leuke servies, toch? Bovendien ligt Seamill vlak aan het strand, waardoor je de tapas laat verteren met de voeten in het water. Zoek je een tapas restaurant meer in het centrum, reserveer dan bij Ombu (ik kreeg deze tip zelf door van iemand die vaak naar Mallorca reist), het wordt gegarandeerd een culinair feest.

IV. PLAÇA MAJOR

Plaça Major

De kans dat je er andere toeristen tegenkomt is groot, maar je kan Palma niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het bekendste plein van Palma de Mallorca: Plaça Major. De gele muren met olijfgroene luikjes maken van dit plein een uiterst charmante plek om te vertoeven.

V. SMALLE STEEGJES

Palma de Mallorca

Tenslotte kan je even uit de drukte ontsnappen, door verloren te lopen in de smalle steegjes/ We wandelden bijna dagelijks door de meest authentieke straten van Palma, waardoor je al snel op een lokaal cafeetje botst om een verfrissend drankje achterover te slaan!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s