Ondertussen huppel ik al meer dan 2 jaar alcoholvrij door het leven. Deze maand word ik vergezeld door heel wat enthousiastelingen die een maand lang geen alcohol drinken. Om deze periode aangenamer te maken, zet ik alvast mijn favoriete, alcoholvrije alternatieven op een rij. Cheers, op jullie gezondheid!

I. CRODINO

Crodino is ongetwijfeld één van de beter bekende alternatieven. Het bittere, Italiaanse aperitief bestaat uit een kruidenmengsel van o.a. gentiaan, kaneel en vruchtenextracten. Je kan dit alcoholvrije aperitief puur drinken, maar online vind je ook heel wat sprankelende mocktail-recepten terug op basis van dit goudgele of rode drankje.

II. ENERGIBAJER

Voor ik aan een alcoholvrij leven begon, genoot ik af en toe van een fris pintje op de Oude Markt in Leuven. Het duurde enige tijd vooraleer ik een waardevol alternatief vond hiervoor. Het Deense, alcoholvrije bier Energibajer wist uiteindelijk mijn glazen boterham te vervangen. Bij het consumeren van dit verfrissend bier, proef je een hoppige smaak vol pompelmoes. Het is dan ook niet erg verrassend dat dit volledig alcoholvrije (0%) bier reeds verschillende prijzen won.

III. THE MOCKTAIL CLUB

Toen ik aan het begin stond van mijn zoektocht naar waardige alternatieven, botste ik vaak op een mierzoete mocktail. The Mocktail Club bezorgt je daarentegen een feestelijk, gezond alternatief dat bestaat uit verse vruchten en kruiden. Bovendien is het een Belgisch bedrijf dat wordt gerund door twee zussen. Ik kan alvast niet wachten tot ik heel hun assortiment heb kunnen proeven. #ikkooplokaal

IV. SEEDLIP

Seedlip, gevestigd in Londen, bracht als eerste bedrijf een gedistilleerde, non-alcoholische spirit op de markt in 2015. Ondertussen wordt dit kwalitatieve alternatief voor gin geconsumeerd in steeds meer internationale steden. Daarnaast ben ik ook erg onder de indruk van hun stijlvolle branding. In de prachtige illustraties op de fles zelf worden bijvoorbeeld de ingrediënten van de smaak verwerkt.

V. NONA

Dit alcoholvrije alternatief voor gin bevat een frisse citrussmaak, gevolgd door een kruidige toets. Nona werd ontwikkeld door bio-ingenieur Charlotte, die ook de oprichter is van dit Gentse bedrijf. Om dit smakenpallet te verkrijgen, werkte ze samen met Belgische topchefs en topsommeliers.

VI. GIMBER

Gimber startte als een lokaal succes, waardoor fanaten meer dan 50 kilometer aflegden om dit organische gemberconcentraat te bemachtigen. Dit biologisch alternatief behoort absoluut tot één van mijn favoriete alternatieven als gemberliefhebber. Door het eenvoudigweg te combineren met bruiswater, ijsblokken en limoen, beschik je instant over een feestelijk én smaakvol aperitief.

VII. CLUB MATE

Hoewel de smaak van dit drankje niet erg toegankelijk is, werd Club Maté In de jaren 90′ overvloedig geconsumeerd door techno-liefhebbers om gemakkelijk een nachtje door te feesten. Matébladeren werken namelijk opwekkend en bevorderen de concentratie. Ondertussen wordt het Duitse, hippe drankje al verkocht in meer dan 40 landen, zonder dat er ooit zwaar geïnvesteerd werd in marketing. Dankzij enthousiaste mond-aan-mond reclame en het feit dat de flessen worden gerecycleerd, wist het drankje een plek te scoren in heel wat koelkasten.

Gepost door:liesvelvetpolet

-

4 reacties op “7 ALCOHOLVRIJE ALTERNATIEVEN

  1. Ik ken weinig over alkoholvrije dranken. Blijkbaar zijn er heel veel mogelijkheden en ook voor aperitieven! De volgende feesten ga ik voor alkoholvrij! Zeker even feestelijk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s