Utrecht is de perfecte bestemming voor een last-minute weekendje weg. Je kan er heerlijk tafelen, gezellig shoppen en kuieren langs het water. Dit zijn de 7 shopadressen die je zeker niet mag overslaan!

I. MUS

In conceptstore MUS kom je voor betaalbare, Scandinavische en Nederlandse modemerken. Daarnaast vind je er ook accessoires en interieur items terug. Met een beetje geluk bots je er net als ik op de hond des huizes ‘Zus’, een zotte mus.

Mus, Lijnmarkt 32 

II. PUHA

Puha

In de gezellige shop Puha ontdek je meer dan 60 jonge designers. Zowel kledij, boeken, accessoires als juwelen worden er tentoongesteld. Het is een charmante, gezellige shop die je sowieso niet onberoerd zal laten. De meeste designers creëren bovendien hun collecties hoofdzakelijk in Nederland zelf.

Puha, Voorstraat 48

III. 24COLOURS

24Colours is een jong modemerk dat afkomstig is uit Berlijn. In Duitsland vind je dan ook heel wat vestigingen terug. Ze bieden betaalbare dameskleding aan en vinden hun inspiratie in Berlijnse streetstyle. Alle hippe vogels daarheen!

24Colours, Oudegracht 364

IV. HUTSPOT

Shoppen; Utrecht

Hutspot

Hutspot is the place to be voor tijdloze mode en design. Het Nederlandse concept begon ooit met een kleine pop-up store, waar lokale ondernemers en artiesten hun werk konden tentoonstellen en verkopen. Ondertussen is Hutspot een gevestigde waarde in de modebranche geworden met winkels in o.a. Rotterdam, Amsterdam & Eindhoven!

Hutspot, Vinkenburgstraat 19

V. THINGS I LIKE THINGS I LOVE

In Things I like things I love shop je trendy kledij, maar ook accessoires en originele interieur items. Zoals de naam van de winkels het wel eens zou kan verraden, proberen oprichters Sanne & Petra samen met hun team iedereen te inspireren met items waar ze zelf heel erg van houden. Ook in Amsterdam, vind je heel wat vestigingen van deze leuke winkel terug.

Things I like things I love, Oudegracht 364

VI. COMBO DESIGN

Combo Design

In Utrecht vind je maar liefst 2 interieurwinkels van Combo. Je kan er terecht voor interieuradvies op maat en stijlvolle meubels. Snuif er de gezellige sfeer op en laat je inspireren door deze kleurrijke woonwinkel!

Combo aan de Gracht, Oudegracht 187

VII. MY JEWELLERY

Ik leerde dit kleding-en juwelenmerk kennen omdat ze bijzonder groot zijn op Instagram. Ondertussen vind je hun vestigingen terug in meer dan 10 Nederlandse steden. Naast trendy juwelen shoppen, kan je trouwens ook gaatjes laten schieten in de My Jewellery Boutiques.

My jewellery, Oudkerkhof 5


Kies je ervoor om ook in Utrecht te blijven eten? Dan raad ik je het Aziatisch restaurant LE:EN aan. Ik ontdekte al heel wat Aziatische hotspots in België en Nederland, maar deze gezellige plek in de industriële buurt aan de rand van Utrecht, bleef nazinderen. Je deelt er gerechtjes afkomstig uit o.a. de Japanse, Chinese en Vietnamese keuken. Smakelijk!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s