Toen ik me enkele jaren geleden begon te verdiepen in de wereld van de fotografie, merkte ik al snel dat dankzij een aantal nuttige nabewerkingen je foto’s er aanzienlijk beter gaan uitzien.  Voor mij geldt er 1 belangrijke regel: het mag er niet fake beginnen uitzien. Volgens mij dient het editen van foto’s voornamelijk om een bepaalde sfeer op te roepen of de focus te leggen op bepaalde elementen. Zo hebben we bijvoorbeeld gewoon niet altijd evenveel invloed op het natuurlijk licht binnen & buiten. Bovendien kies ik ervoor om enkel apps te gebruiken op mijn smartphone, zo kan je er altijd mee aan de slag onderweg. Maak kennis met mijn 5 favoriete fotobewerking apps!

I. VSCO

Deze app gebruik ik ongetwijfeld al het langst. VSCO is enorm sterk in het aanbieden van natuurlijke, stijlvolle filters of presets. Als ik slechts één app zou mogen gebruiken, kies ik voor VSCO. Alle basisbewerkingen (belichting, contrast, witbalans, …) zijn aanwezig en je komt al snel te weten welke presets jouw voorkeur genieten. In no time verander je je foto in een professioneel plaatje dat een bepaalde sfeer oproept.

II. SNAPSEED

Ook Snapseed is een veelgebruikte app die heel wat mogelijkheden biedt. Het is gebruiksvriendelijk en je kan er gemakkelijk een specifiek gedeelte van je foto mee aanpassen door gebruik te maken van de functie ‘Selectief’. Snapseed zorgt er op die manier bijvoorbeeld voor dat een slecht belichte hoek toch zichtbaar wordt zonder dat het er te ‘geknutseld’ gaat uitzien. Daarnaast kan je achteraf je foto nog gaan kantelen dankzij de optie ‘Perspectief’ of storende elementen laten verdwijnen via de optie ‘Egaliseren’. Op die manier tover je foto’s die op het eerste gezicht onbruikbaar lijken om tot een professionele, kwalitatieve foto.

III. LIGHTROOM

Er zijn heel wat dagen waarop er weinig natuurlijk licht is of misschien net te veel direct zonlicht aanwezig is. Met Lightroom geef je slecht belichte foto’s toch een tweede kans. Bovendien kan je per kleurtint ook gaan bepalen hoe de kleur tot uiting komt op foto. Zo kan je kleuren net iets feller of juist zachter gaan maken, afhankelijk van wat past in je beeld of bedoeling.

IV. FACETUNE

Met Facetune benadruk je bepaalde gezichtskenmerken of verwijder je oneffenheden. Ik gebruik het hoofdzakelijk om mijn food photography naar een hoger niveau te tillen. Door het scherpstellen van het gedeelte waarop je de focus wil leggen, ziet de foto er in enkele seconden heel wat aantrekkelijker uit. Ik probeer kleine details aan te passen met deze app, maar niet te overdrijven. Je foto kan er al snel heel fake gaan uitzien indien je je even laat gaan in deze app.

V. PIC COLLAGE

Tenslotte zorgt Pic Collage ervoor dat je gemakkelijk en snel foto’s kan combineren of verdubbelen. Door de functie ‘Freestyle’ te gebruiken, kan je bovendien zelf de schikking gaan bepalen zonder gebruik te maken van de vooringestelde fotocollage’s. Dit zorgt ervoor dat je creatieve vrijheid helemaal tot uiting kan komen!

Veel succes bij het creëren van jouw foto-kunstwerken!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s