Ondertussen woon ik meer dan een jaar in deze idyllische stad. Niets leuker dan relatief onbekend terrein waar je nog alle gezellige plaatsen kan ontdekken. Hoewel er nog heel wat leuke brunchbars in het verschiet liggen, zet ik nu alvast mijn huidige, favoriete plekken op een rij. Welkom in Gent!

I. LE BRUNCH

Ontbijt Gent

In Le Brunch word je niet alleen met liefde ontvangen, ook het brunchen is er origineel, kleurrijk én vooral heel erg lekker. Ansofie en haar mama zorgen er samen voor dat je in een huiselijke sfeer kan genieten. Sinds kort hoort daar ook ‘Le Brunch delivery’ bij voor kleinschalige cateringsopdrachten, waarbij de huiselijke stijl & gezelligheid behouden blijven. Ze kozen voor een eigen zaak uit passie en dat straalt deze gezellige plek ook helemaal uit!

Le Brunch, Leo Tertzweillaan 3

II. ALICE

Alice Gent

Wanneer je het herenhuis Alice binnenwandelt, waan je je onmiddellijk in een fantastisch theehuis in Franse, boudoir chic stijl. Naast koffie en taart kan je er ook uitgebreid brunchen op zondag. Een combinatie van romantiek, retro en een roze interieur neemt je mee op een aangename verwendag waar zorgen niet meer thuishoren.

Alice, Onderbergen 6

III. GUST

Brunchen in Gent

Gust verhuisde nog niet zo lang geleden naar een grotere locatie om nog meer mensen te kunnen verrassen met een heerlijke brunch. Ik verloor onmiddellijk mijn hart in Gust toen ik er bij een eerste bezoek de American pancakes bestelde, een echte aanrader. Binnenkort volg ik hier ook een interessante workshop, aangezien Gust enthousiastelingen wil meenemen in hun verhaal en een platform wil aanreiken voor Gentse ondernemers.

Gust, Papegaaistraat 55

IV. STAMCAFE

Ontbijt Gent

Het groen van de Bijlokesite zorgt ervoor dat ik kan genieten van een ruime tuin in een stad als Gent. Het STAMcafé biedt dan weer een prachtig uitzicht op de architectuur en deze groene plek. Ik volgde er reeds een workshop bloemschikken en zou er elke dag kunnen passeren voor koffie en gebak. Verder verminderen de ontbijt-en brunchformules ongetwijfeld de keuzestress. Aangezien het STAMcafé grenst aan het stadsmuseum (STAM) in Gent, combineer je brunchen gewoon met een culturele uitstap op zondag. Dat is dubbel genieten!

STAMcafé, Godshuizenlaan 2

V. VALEIR

Brunchen in Gent

Valeir is niet enkel een brunchbar, maar ook een hip ijssalon, gelegen aan Portus Ganda. Het ontbijtbuffet stelt niet teleur, integendeel, het is een combinatie van hartig en zoet waar je maar moeilijk aan kan weerstaan. De nodige kalmte op zondag heerst over deze rustgevende plek. Denk aan zachte, groene tinten, een prachtige vloer en natuurlijk licht om jouw zondag in te zetten.

Valeir, Sint-Joriskaai 1

Op zoek naar een andere citytrip in eigen land? Ik verzamelde hier ook 5 leuke plaatsen om koffie te drinken in Leuven en de 5 plaatsen waar je gezellig kan lunchen in Antwerpen!

Gepost door:liesvelvetpolet

-