Als ik binnen Europa moet blijven, is Italië ongetwijfeld 1 van mijn favoriete bestemmingen. De warme Italianen met hun humor en temperament, de verse pasta en de oneindigheid aan smaken gelato, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ontdek hieronder de 7 redenen waarom Firenze jouw volgende citytrip bestemming wordt.

I. DE ITALIAANSE KEUKEN

restaurant Firenze
La Ménagère
Restaurant Firenze
SimBIOsi – Organic pasta & pizza

Een citytrip plannen naar Firenze is ook een beetje de start van een culinaire trip die je je niet snel zal beklagen. Ik genoot van verse pasta, pizza, elke dag ijscrème en kwaliteitsvolle koffie, kortom een heerlijke cultuur van gezellig tafelen.

In Trattoria Zà Zà spreekt niet iedereen Engels, maar dat maakt deze lokale beleving des te authentieker. De ingrediënten zijn er vers en de bediening is er uiterst sympathiek. Indien je hier ook nog eens een prachtige setting aan wil toevoegen, kies je voor SimBIOsi. Dit restaurant serveert organic food, zowel de pasta- als de pizzavariant. Probeer een tafel te reserveren als je ’s avonds niet wil aanschuiven. Als ik het over een prachtige setting heb, moet ik jullie ongetwijfeld ook meenemen naar 1 van mijn favoriete adressen in Firenze: La Menagère. Dit concept-restaurant combineert een vlotte bistro met designwinkel, restaurant en een bloemenwinkel. Het interieur is zeer stijlvol, een echte parel in deze gezellige stad. Ook hier is reserveren in de avond aangewezen.

De laatste avond genoot ik van een unieke, culinaire ervaring waar zowel lokale bevolking als buitenlanders elkaar terugvinden: Trattoria Titu. Denk aan charmante obers, typisch Italiaanse gerechten, een authentiek interieur, maar vooral de beste, verse pasta die ik gedurende deze culinaire trip mocht proeven. Opvallend: op de menukaart staat uitdrukkelijk vermeld ‘Respecteer de Italiaanse traditie: vraag niet om het vlees langer te bakken en we serveren geen cappuccino’. Met andere woorden, een echte, authentieke, Italiaanse ervaring die je niet wil missen. De Italianen weten waarover ze spreken, geloof me.

II. BIJZONDERE PLEINEN EN SMALLE STEEGJES

Firenze

Florence

Arriveer je overdag op Piazza Di San Giovanni, dan weet je zeker dat je de dag niet alleen  zal doorbrengen. Je kan de talrijke toeristen geen ongelijk geven, de architectuur is werkelijk prachtig. Net hetzelfde geldt voor Piazza Santa Croce en het uitzicht over de stad op Piazzale Michelangelo. Het is er opnieuw druk, maar enkel omdat het echt de moeite waard is. Je kan niet in Firenze geweest zijn zonder deze plaatsen te passeren. Al dwaal ik zelf liever door de smalle, rustige en gezellige steegjes op zoek naar een leuke koffiebar. Voor ieder wat wils!

III. ELKE OCHTEND VERSE KOFFIE

Florence
S. Forno Panificio

Florence Italië

Bij uitstek het charmantste bakkerijtje van Firenze en omstreken: S. Forno Panificio. De locals komen er elke dag in alle haast vers brood halen, de buurtbewoners lezen er de krant met hun lievelingsgebak, terwijl de buitenlanders verwonderd genieten van elke hap. De geur van verse koffie en brood, de lokale gezelligheid die er heerst en het prachtige, vintage interieur brachten me bijna elke ochtend terug naar deze plek.

Op zoek naar net iets duurdere koffie with a view op een rooftop? Neem dan de lift naar de hoogste verdieping in La Rinascenta, het luxueuze winkelcentrum gelegen aan Piazza della Republica.

IV. GROENE SFEER OPSNUIVEN

Bloemen
La Ménagère

Verder is Firenze erg bekend om haar talrijke tuinen. Zo kocht ik mijn toegangsticket voor Giardino di Boboli, gelegen achter Palazzo Pitti, waar je gemakkelijk een hele namiddag op verkenning kan gaan. Kom tot rust in deze uitgestrekte tuin, maar trek ook goede schoenen aan want een Italiaanse tuin staat bekend om zijn hoogteverschillen.

In Giardino delle Rose ontdek je dan weer meer dan 350 verschillende rozen. Bovendien krijg je er een panoramisch uitzicht over Firenze bij. Daarnaast vind je ook 11 kunstwerken terug van onze Belgische trots Jean-Michel Folon in dit outdoor museum in het hartje van Firenze. Bovendien is de toegang volledig gratis, zeker een bezoekje waard dus.

V. PONTE VECCHIO

2019-10-15 10.17.37 1__01-01

Ponte Vecchio, één van de meest bekende bruggen ter wereld, draagt heel wat geschiedenis met zich mee. Je waant je al snel op een Italiaanse filmset wanneer je langs de brug loopt die over de rivier Arno werd gebouwd. De kleurrijke huizen en de rivier die door de stad loopt, brengen een Italiaanse, romantische sfeer naar boven. Wandel over de brug en ontdek er de winkeltjes, als je elkaar niet kwijt speelt tussen de massa natuurlijk.

VI. GUCCI GARDEN

Florence

Als modeliefhebber, was Gucci Garden voor mij persoonlijk 1 van de meest interessante activiteiten. Niet enkel het museum op de eerste en tweede verdieping, ook de winkel wist me te bekoren. Het is aangenaam om er rond te kijken, tot je de prijskaartjes van naderbij bestudeert. Note to self: First become rich, than come back.

VII. GELATO EVERYDAY

Gelato

In België heb ik het gemakkelijk om op een zomerse dag aan een ijsje te weerstaan, in Italië is dit praktisch onmogelijk. De smaken zijn eindeloos, de ijskramen talrijk aanwezig. Het is dan ook moeilijk kiezen wanneer je om de 3 meter een ijskraam passeert. Ik testte verschillende ijskramen uit, maar bleef uiteindelijk terugkeren naar het ijssalon My Sugar. Mijn favoriete smaken in dit kleine ijskraam: salted caramel, white coffee & dark chocolate.

Heb je ondertussen ook zin gekregen om Firenze te ontdekken? Boek dan hier je reis naar Firenze via TUI!

 

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s