De ochtend is één van de meest stresserende momenten van de week. We slaan te pas en te onpas ons ontbijt over of we smeren snel een boterham met choco voor onderweg. Vijf redenen waarom extra aandacht bieden aan een gezond ontbijt de basis is van een healthy lifestyle.

I. MEER ENERGIE

Tijdens de week hebben we voldoende energie nodig om goed te kunnen functioneren op het werk. Wanneer we het ontbijt overslaan of voor een vlugge variant kiezen, krijgen we al snel een dipje in de voormiddag. Onze productiviteit en ons concentratievermogen dalen drastisch bij het innemen van een ongezond ontbijt. Kies bij voorkeur voor volkorenbrood, havermout of ongesuikerde granola. Als beleg ga je best de plantaardige kant uit. Fruit, groenten of een notenpasta zorgen voor de nodige energie die je nodig hebt in de ochtend.

II. MINDER SNEL GRIJPEN NAAR SNACKS

Een goed, gezond ontbijt zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor we minder snel grijpen naar snacks of tussendoortjes in de voormiddag. Vrouwen die het ontbijt overslaan om op die manier de extra kilo’s af te zweren, passen maar beter hun dieet aan. De ongezonde snacks zorgen voor meer calorieën dan een evenwichtig ontbijt. Een banaan of wat noten als tussendoortje meebrengen naar het werk, helpt dan weer wel voor die strakke lijn.

III. ESSENTIELE VOEDINGSSTOFFEN

Via het ontbijt voorzien we ons lichaam van bepaalde voedingsstoffen die via andere maaltijden in mindere mate worden opgenomen.  We hebben immers allemaal nood aan een dagelijkse portie vitamines en mineralen. Door onszelf een gezonde ontbijtgewoonte aan te leren, verbeteren we onze globale inname van voedingsstoffen.

IV. EEN GEZONDE GEEST

Je gezond eetpatroon heeft een positieve invloed op je geest. Je voelt je beter in je vel  en dat heeft alles te maken met wat ons lichaam opneemt. Door zorg te dragen voor je lichaam en aan selfcare te doen, geniet je ook meteen van een gunstige, mentale toestand. En hebben we dat niet allemaal nodig in deze stressvolle tijden?

V. FAMILIEMOMENT

Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om even tijd te maken voor familie of huisgenoten tussen al de stress die de werkdag met zich meebrengt door. Ontbijten blijft een gezellig en sociaal gebeuren, het moment waarop je met fijn gezelschap aan de dag begint. Sta wat vroeger op, besteed aandacht aan wat je op tafel zet en geniet van een slow morning omringd door de mensen die je het liefst ziet. Over quality time gesproken! En dat gewoon even in het midden van de week.

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s