Aangezien ik als freelancer veel onderweg ben, koos ik er meer dan een jaar geleden voor om de wondere wereld van podcasts te ontdekken. Na een jaar audiobestanden verslinden, zet ik de series op een rij die me het meest bijbleven. Zelf beluister ik de interessante verhalen via Spotify.

I. LAURA H.

Laura H. gaat over een jonge, Nederlandse vrouw die vlucht uit het IS-gebied met haar 2 kinderen. Vooral de manier waarop het verhaal verteld wordt, wist me te bekoren. Een spannend, waargebeurd verhaal dat je niet onberoerd laat.

II. WELCOME TO THE AA

Je hoeft geen uitgesproken fan van Alex Agnew te zijn om zijn podcast graag te horen.  De stand-up comedian ontpopt zich tot een oprechte gesprekspartner samen met zijn collega Andries. Dankzij deze podcast leer je de gasten op een eerlijke manier kennen doordat ze niet gebonden zijn aan tijdslimiet of voorbereiding.

III. WANDERLAND

Gertjan Van Hellemont gaat al wandelend het gesprek aan met een collega-muzikant voor Radio 1. Tijdens de wandeling spreken ze over hun muziek, maar even goed over de  de persoon achter de muzikant. Extra bonus: elke aflevering eindigt met het live brengen van een eigen nummer.

IV. WAAROM

In deze vijfdelige VPRO-podcast gaat Eva Moeraert op zoek naar de gedachtegang van een verloren vriend. Het thema is iets zwaarder, maar bijzonder mooi gebracht. Na 20 jaar verdringen van gevoelens en open gesprekken, start Eva haar eigen zoektocht naar het waarom van deze zelfdoding.

V. IEMAND

Iemand is een Radio 1-reeks die gaat over gewone mensen en hun sterke verhalen. Zelf vond ik het ontroerend hoe reporter Layla El-Dekmak haar verhaal doet over Ise, een vluchteling die ze leert kennen via het peter-en meterproject van het opvangcentrum in Kapellen.

VI. DE WERELD VAN SOFIE

Ik ben zelf een trouwe luisteraar van het programma op Radio 1 en ook de podcast weet me dikwijls te bekoren. Sofie Lemaire heeft ongetwijfeld de meest aangename stem om naar te luisteren in Vlaanderen. Combineer dit met interessante thema’s & een sterke redactie en je wordt ondergedompeld in een reeks podcasts die je doen nadenken onderweg.

VII. DE VOLKSJURY

Een true crime reeks in het Nederlands waarbij Laura & Silke, liefhebbers en kenners van het vak, een zaak in België of het buitenland uitvoerig bespreken. De toegankelijkheid en humor van de dames zorgen ervoor dat je als het ware mee aan tafel schuift om uitbundig te speculeren.

Sit back, relax en geniet van al dit luisterplezier onderweg. Deel gerust andere, interessante podcasts die ik nog niet ken hieronder!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s