Een eigen huis, een plek onder de zon. Het is voor iedere millennial die het ouderlijk huis uittrekt de normale gang van zaken. Of je nu aan co-housing doet of je eigen appartement wil inrichten, een stijlvol interieur blijft kostelijk. Toch is het belangrijk dat je je thuis kan voelen op die nieuwe plek. Met deze low-budget interieurwinkels probeer ik je alvast op weg te helpen.

1. JYSK

We lopen massaal de Ikea binnen en dat doen we met een reden. De Scandinavische stijl tegen een betaalbare prijs kan ons wel bekoren. Meet Jysk, het Deense zusje van de Zweedse meubelgigant. De Jysk winkels zijn kleiner dan IKEA en beschikken misschien niet over de Zweedse balletjes, maar je kan er een kast aankopen die niet per se in half Vlaanderens living terug te vinden is. Zeker het proberen waard!

2. MAISONS DU MONDE

Deze Franse keten behoort ongetwijfeld tot één van mijn favoriete interieurwinkels. Maisons du Monde biedt een hele reeks verschillende stijlen aan en maakt op die manier je winkelbeleving extra aangenaam. Van de industriële collectie tot de vintage en exotische collectie, voor ieder wat wils. Vergeet geen gratis catalogus mee te nemen om inspiratie op te doen voor je volgende interieurproject!

3. FREETIME

Iets minder bekend misschien in Oost-Vlaanderen, maar als Leuvenaar ontdekte ik al snel Freetime in Aarschot (vraag me niet wat ik daar deed). In Freetime vind je unieke stuks die heel erg betaalbaar zijn. Indien je je 2 linkerhanden uit de mouwen wil steken, kan je altijd je slag slaan in de doe-het-zelf afdeling. Je vindt deze interieurwinkel buiten Vlaams-Brabant ook terug in Hasselt en Geel. 

4. ARKET

Redelijk nieuw in België, maar wel aan het investeren in het duurzame aspect, is Arket. Je vindt er tijdloze kledij, homeware en eet er cinnamon rolls tot je erbij neervalt in de winkel zelf. Ik zou de hele afdeling homeware kunnen leeg kopen. Het is moeilijk zoeken naar iets dat niet in de smaak valt aangezien Arket afkomstig is uit Zweden en ik helemaal into de Scandinavische stijl ben.

5. KWANTUM

Last but not least, bracht Kwantum al enige redding in het low-budget inrichten van mijn living. Het is de enige winkel die me tijdens mijn zoektocht een zetel kon aanbieden om en bij 500 euro. De collectie meubelen is eerder beperkt, maar hou hen goed in de gaten want voor je het weet staat de zetel van je dromen in de nieuwe catalogus. En ondertussen shop je toch gewoon even wat leuke kussens of dat ene servies dat perfect past bij de onderzetter van je glas?

 

 

 

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s