B A D  D A Y


Niet alleen wanneer we social media zouden moeten geloven, maar ook wanneer we onze ruime omgeving tegemoet lopen, gaan we ervan uit dat alles altijd goed gaat of zou moeten gaan.  “Alles goed? Ja hoor, met jou?” We stellen de vraag zelfs terwijl we ervan uitgaan dat enkel een positief antwoord mogelijk is. Hoe spoel je net een moeilijke dag door die sowieso om één of andere externe of interne reden je pad kruist?

1. Wees lief voor jezelf

Op zulke momenten is de eerste gouden regel ‘wees lief voor jezelf‘. Sta stil bij de dingen die je echt graag doet. Dat hoeft geen verre reis te zijn, maar kan gewoon je lievelingsmuziek en een warme kop gemberthee zijn. Of ontspan je net door uitgebreid een bad te nemen met een goede podcast op de achtergrond? Jij kiest! Want dat is nu eenmaal wat je verdient op een dag die moeilijker gaat.

2. Rust in je huis zorgt voor rust in je hoofd

Wanneer het onrustig is in mijn hoofd, ga ik van een pieker-modus naar een doe-modus, een tip die ik nog niet zo lang geleden kreeg toevertrouwd. Met Radio 1 op de achtergrond voor wat afleiding en interessante gesprekken, begin ik orde te creëren in mijn eigen stek. Een opgeruimde woonst zorgt ook voor rust in mijn hoofd en dat is wat ik nodig heb op een dag die niet vanzelf loopt.

3. Omring je met de juiste mensen

Op moeilijkere dagen is het vooral belangrijk om je te omringen met mensen die je energie geven. Ik weet perfect bij wie ik terecht kan voor een warme kop thee op de zetel als ik even niet alleen wil zijn. Laat je op deze dagen vooral omringen door warme mensen die ervoor zorgen dat je weer helemaal opgeladen naar huis rijdt. Vermijd op deze dagen, maar ook in het algemeen, mensen die je vooral energie kosten. Zie het als een vorm van zelfrespect en laat dat net één van de belangrijkste sleutels tot geluk zijn. Self respect is everything.

4. Healthy food, healthy mind

Hoewel je snel een date zou regelen met je 2 goede vrienden Ben & Jerry of het liefst even gaat kijken of Mc Donald thuis is, blijft een gezonde maaltijd of snack toch een betere keuze. Het zorgt er ook nog eens voor dat je je achteraf op deze moeilijke dag niet schuldig moet voelen over die ongezonde maaltijden die je kost wat kost helemaal naar binnen moest spelen. Probeerde je bijvoorbeeld al nicecream uit? Dankzij deze gezonde ijsvariant hoef ik niet uren in de keuken te staan op een moment waarop ik daar echt geen zin in heb. Als je de banaan-pindakaas versie uitprobeert, voel je je gegarandeerd een stuk beter!

5. Sport je frustraties eruit

Ik hou er sowieso van om enkele keren per week me uit te leven in een workout. Het bevrijdt je geest als je een dag hard hebt doorgewerkt en het geeft ontzettend veel voldoening na het douchen. Door te bewegen raak je op één of andere manier ook je frustraties kwijt en dat is wat je nodig hebt, kwijtspelen wat binnenin wringt. Heb je niet genoeg energie om hard te gaan sporten? Kies dan voor een wandeling in de buitenlucht. Neem bij voorkeur een hond mee, daar word je nu eenmaal instant happy van.

6. Dankbaarheid

Zonder radicaal de spirituele kant op te gaan, kan het ook even deugd doen om gewoon een aantal zaken uit te spreken waarvoor je enorm dankbaar bent. Dat hoeven niet onoverkomelijke dingen te zijn. Die ene jurk die je op de kop tikte aan de helft van de prijs? Of dat lieve woordje dat je gisteren toegestuurd kreeg van die ene vriendin waar je altijd op kan rekenen? Misschien waren het wel die 10 minuten die je deze ochtend over had om nog te kunnen genieten van je warme kop koffie.

7. Zorg voor een goede nachtrust

Niets dat een nachtje heerlijk slapen niet kan oplossen! Bedenk dat het vandaag misschien iets minder gaat en aanvaard dat ook. Morgen staat er weer een nieuwe dag met een nieuwe start op jou te wachten. Mijn gemoedstoestand na een goede nachtrust zal me ongelofelijk dankbaar zijn.

Bedenk op een slechte dag, dat iedereen, hoewel het niet uitgesproken wordt, het wel eens moeilijk heeft. En dat maakt van jou ook een echt mens, gelukkig maar.

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Een reactie op “7 x KLEIN GELUK OP EEN DONKERE DAG

  1. Ik herken alles heel goed.Goede tips.Wat ook belanrijk is relativeren,dat alles niet altijd super moet zijn en tevreden zijn met wat je hebt en niet droevig zijn van wat je niet hebt! Inhoud is belangrijker dan de verpakking!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s