Welkom in Leuven, de stad waar ik geboren ben en ook de plaats waar ik opgroeide tot een volwassen dame. Hoewel ik ondertussen al een jaar in Gent woon, ben ik wekelijks nog altijd een dag in Leuven voor mijn job. Deze gezellige stad zit nog stevig genesteld in mijn hart. Daarom neem ik jullie graag mee voor een kop koffie op deze 5 unieke plaatsen.

1. THELMA COFFEE & DESIGN

Interieurwinkel Leuven

Word je net als ik gelukkig van zorgvuldig uitgekozen, stijlvolle, sustainable mode en een prachtig interieur? Dan ben je bij Thelma Coffee & Design op de juiste plek. Deze concept store/koffiebar wordt uitgebaat door 2 jonge, vrouwelijke, enthousiaste ondernemers. Een koffiedate combineren met gezellig even shoppen en tot rust komen onder vriendinnen? Of nog beter, je vriend droppen bij een stuk taart en lekker gerust verder shoppen zonder gezeur, het kan allemaal bij Thelma. Mijn liefde voor esthetiek swingt de pan uit wanneer ik deze concept store binnenwandel. Je gaat er langs voor een prachtige outfit, maar even goed voor een rustgevende koffie of een origineel geschenk. Een parel in het Leuvense, die dus zeker niet mocht ontbreken in dit artikel.

Thelma Coffee & Design, Vaartstraat 12

2. KOFFIE EN STAAL

Interieurwinkel Leuven

In hun voormalige, kleinere locatie aan het einde van de Mechelsestraat vond je me al regelmatig terug. Nu ze de Dirk Boutslaan trotseren, ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Meer plaats voor gezellig koffie drinken of brunchen, nog steeds in een prachtig en vooral self-made interieur. Naast het aanbieden van koffie, werp je dus best ook even een blik op hun zelfgemaakte meubelen en juwelen. Er wordt gewerkt met duurzame materialen die je interieur een bijzondere look geven. Mijn mama sloeg ondertussen al bijna het volledige interieur in van de vorige locatie en liet recent een wandrek plaatsen. Als je ons make kent, weet je dat dit slechts het begin is.

Koffie en Staal, Dirk Boutslaan 12

3. BAR STAN

Restaurant Leuven

Je kiest voor een koffie in Bar Stan omdat je je er onmiddellijk op je gemak voelt. In deze buurtbar word je hartelijk ontvangen en geniet je naast koffie ook van een overheerlijke en tegelijkertijd betaalbare keuken. Bar Stan werkt samen met lokale leveranciers en spoort je aan om met je buurman bij te kletsen. Jong of oud, die hard Leuvenaar of enthousiaste bezoeker, hardwerkende freelancer of ontspannen levensgenieter, in Bar Stan voel je je altijd onmiddellijk thuis. Voor mij is Bar Stan nog steeds het beste wat Leuven kon overkomen.

Bar Stan, Constantin Meunierstraat 2

4. DE MAEKERIJ

De Maekerij

Ietwat verderop in de Mechelsestraat en daarom misschien nog onbekender, wandel je voor een spontane glimlach deze koffiebar binnen. Je bent er niet alleen welkom voor een kopje koffie of lekkere lunch, maar kan er ook aan de slag met je creatieve uitspattingen in het open atelier, een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen. Verder worden er ook vaak interessante workshops georganiseerd. Ben je net zoals ik into vilten, planten verzorgen, boetseren, bloemboeketten samenstellen of handletteren? Neem dan zeker een kijkje op hun website voor het uitgebreide aanbod aan workshops.

De Maekerij, Mechelsestraat 56

5. DE HOORN

Afterworks Leuven

De Hoorn bevindt zich aan de Vaartkom, één van de nieuwere maar  zeer inspirerende buurten van Leuven. Het is een totaalconcept met als uithangbord hun gezellig café op de benedenverdieping. Geniet van een koffie op het terras bij zonnig weer of nestel je gezellig in de zetels op een koude winteravond. Bovendien worden er ook regelmatig afterworks georganiseerd. Kortom, een plek waar je moet geweest zijn!

Grand Café De Hoorn, Sluisstraat 79

Op zoek naar een andere citytrip in eigen land? Ik verzamelde hier ook 5 leuke plaatsen om te brunchen in Gent en de 5 plaatsen waar je gezellig kan lunchen in Antwerpen!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

2 reacties op “5 x OP DE KOFFIE IN LEUVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s