C I T Y T R I P P I N ‘


Op zoek naar een leuke reisbestemming, maar beperkt in tijd door een drukke agenda? Dan kunnen de unieke Amsterdamse grachten je vast en zeker wat ontspanning en een ultiem vakantiegevoel bezorgen. Amsterdam heeft ontzettend veel te bieden, ik neem je mee naar 4 hotspots die mijn hart wisten te veroveren in deze prachtige grootstad.

PLUK

Amsterdam Weekend

1 van de mooiste buurten in Amsterdam is voor mij nog steeds ‘De 9 straatjes’. In deze buurt vind je de leukste, lokale winkels en de meest gezellige plekjes om even uit te blazen van het shoppen. Voor een gezond ontbijt of heerlijke lunch kan je terecht in Pluk. Het is er moeilijk kiezen tussen de vegan banana coconut pancakes en de pokebowl paradise. En ja, die laatste smaakt even verrukkelijk als het klinkt. Verder verkoopt Pluk ook originele cadeaus, kortom een plek waar je gemakkelijk uren kan vertoeven.

Pluk – Reestraat 19

SLA

Restaurant Amsterdam - Gezond eten

Heb je minder tijd om uitgebreid te ontbijten of lunchen omdat je net als ik niet kan wachten om de rest van Amsterdam te ontdekken? Ga dan voor een snelle, gezonde lunch bij SLA. Deze bar toont aan dat gezonde voeding niet saai hoeft te zijn.  Ik koos voor de Korean bibimbap bowl. Al is het een close call geweest met de Mexican taco bowl. Deze biologische saladebar werd opgericht onder het motto: ‘Iedere hap bouwt mee aan jouw gezondheid en die van de aarde.’ Ja dat lees je goed, we zitten hier met een win-winsituatie.

SLA, Utrechtsestraat 10HS

POLABERRY

Dessert Amsterdam

Voor de meest Pinterest perfecte, homemade desserten moet je dan weer bij Polaberry zijn. Ik koos voor de unicorn cakesicle, niet enkel een streling voor het oog, ook gewoon  een bijzondere lekkernij! Polaberry werd opgericht door de Russische content creator Polabur (Polina) die in Amsterdam kwam wonen. In dit desserten walhalla kies je uit een ruim assortiment vers fruit met een laagje Belgische chocolade, cakes, creatieve chocoladerepen en een uitzonderlijk eetbaar boeket bloemen.

Polaberry, Prinsengracht 232 H

HARU HARU

Haru Haru - Amsterdam

Sinds mijn reis door Zuid-Korea, ben ik ervan overtuigd dat Korean beauty ervoor zal zorgen dat ik net zoals mijn mama op mijn 50ste er zal uitzien als een frisse dertiger. Bezoek daarom zeker ook even Haru Haru in Amsterdam, ze bieden er Koreaanse huidverzorgingsmerken aan die minder bekend zijn bij ons, maar voor de Koreanen stuk voor stuk essentials zijn in hun beauty routine. Je krijgt er de nodige sympathieke uitleg en ziet er heel wat andere Nederlandse enthousiastelingen hun nieuwe Koreaanse producten uitkiezen.

Haru Haru,  Hartenstraat 4

Na 24 uur in Amsterdam, krijg ik de bevestiging dat je helemaal niet ver hoeft te gaan om wat nieuwe indrukken op te doen en een gezellige dag te beleven. Nederlanders blijven voor mij gewoon ook een sociaal, uiterst vriendelijk en toegankelijk volk. Er is nog heel wat te ontdekken in deze stad, mij zie je hier alleszins gauw terug.

 

 

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s