A – T O W N


Niets leuker dan ’s middags gezellig afspreken om te lunchen met vriendinnen of op zondag opstaan met enkel een brunch date op het programma. Antwerpen verwent ons met tal van gezellige, heerlijke plaatsen. Ik neem je mee naar mijn favoriete locaties in deze modebewuste stad.

1. HUMM

Dageraadplaats Zurenborg - Furnified

Antwerpen hotspots

Ik leerde hun eerste vestiging House of Hummus in de Kronenburgstraat al even geleden kennen via Instagram. De foodstyling, mijn liefde voor hummus en het prachtige interieur spraken me enorm aan. Naast deze constante van hummus, is het menu verrassend en uitgebreid. Dat betekent: twijfelen en moeilijk kiezen! Al katje eigenlijk niet echt verkeerd kiezen hier. Tegenwoordig kan je me ook zien lunchen in Hummus & Wine op de Dageraadplaats. Hoewel ik geen uitgesproken wijnliefhebber ben, is het toch thuiskomen op deze stijlvolle plaats. Daar heeft hun samenwerking met Furnified ongetwijfeld iets mee te maken. Geniet van de mooiste, heerlijke borden in deze unieke setting.

2. PILAR FOODBAR

Dagje Antwerpen - hotpsDagje Antwerpen - Shoppen

Het hele concept is bijzonder intrigerend. Pilar is een plek waar ik tot rust kan komen en tegelijkertijd de inspiratie voel gieren door mijn lijf.  Het is dan ook geen verrassing dat ik deze locatie leerde kennen via mijn hartsvriendin en tevens interieur-architecte Roos. Deze kunstzinnige plek is naast een foodbar ook een hotel én shop. De menukaart bevat zowel standaard opties als verrassende smaken. Ik liet me met veel plezier verrassen door de burrata lemon salad.

3. BARCHEL

Eten in Antwerpen - Lunch

Barchel is een plaats waar je niet voorbij kan lopen zonder even een kijkje te nemen door het raam. Ik heb al meermaals geprobeerd om me open te stellen voor andere keuzes, maar de menukaart leidt me altijd tot my all time favourite gerecht in Barchel,  flatbread met smashed avocado. De combinatie van geroosterde kikkererwten, feta en gepocheerd ei doen me telkens weer opnieuw watertanden.

4. BUTCHERS COFFEE

Antwerpen

Lunchen in een oude slagerij op het Antwerpse Zuid? Daarvoor moet je bij Butchers Coffee zijn.  De voormalige beenhouwerij werd namelijk omgebouwd tot een koffiebar waar je gezellig kan lunchen. De menukaart doet vermoeden dat de eigenaars overal ter wereld hun inspiratie opdeden en dat op zich maakt deze koffiebar al bijzonder charmant. Als er 1 hotspot is in Antwerpen die koos voor een origineel interieur dat je niet snel ergens anders zal vinden, is het ongetwijfeld deze.

5. MOSS

Lunch hotspots Antwerpen

Het was mijn zus, een dame die als geen ander weet wat de term hotspot inhoudt, die mij meenam naar deze plek. Moss weet lekker met gezond te combineren en is een aanrader door de gezellige, huiselijke drukte die er heerst. Probeer zeker de Pain Perdu met seizoensfruit uit. Ga eventueel voor 1 portie to share om je lunch af te sluiten. Je wil immers Moss niet buiten wandelen zonder even geproefd te hebben van hun overheerlijke wentelteefjes.

Smakelijk!

Op zoek naar een andere citytrip in eigen land? Ik verzamelde hier ook 5 leuke plaatsen om koffie te drinken in Leuven en de 5 plaatsen waar je gezellig kan brunchen in Gent!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

5 reacties op “5 x LUNCHEN IN ANTWERPEN

  1. Hé,hé,je zou dagelijks uit gaan eten als al die heerlijke menu ziet passeren.Ik vraag me af of dat allemaal meer voor jongeren is dan ouderen omwille van hype en trends? Leuke tekstjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s