S A Y   K I M C H I


Ondertussen al 3 weken terug van mijn onvergetelijke reis back to my roots, maar het hele gebeuren blijft nazinderen. Ik koos 4 foto’s uit die voor mij gelinkt zijn aan een onvergetelijke tijd in Seoul. Welkom in het land dat niet enkel kimchi of K-Pop te bieden heeft. Bereid je voor op gezellig brunchen, originele lifestyle winkels, een roze koffiebar en Korean BBQ!

BRUNCHEN IN IKSEON-DONG

French Toast - Steamed Bread (Mil Toast House)
Mil Toast House – Ikseon-dong

Als je dacht dat Brussel of Berlijn hip was, dan ben je duidelijk nog niet in Ikseon – dong geweest. Deze gezellige buurt barst van de hippe brunch plaatsen. Daarnaast is het ook gezellig rondwandelen tussen de gerenoveerde, traditionele huizen die meestal zijn ingericht als winkel of café. Wij genoten van Steamed Bread en French Toast met een heerlijke laag cream cheese in Mil Toast House. Het is er aangenaam zitten en je wandelt er gegarandeerd buiten, vergezeld door een foodbaby.

Mil Toast House – 21-3 Donui-dong, Jongno-gu

STROLLING AROUND COMMON GROUND

Shopping in Seoul
Common Ground – Jayang-dong

Ondanks dat de zon achterbleef, liet Common Ground een geweldige indruk na op mij. Het is dé plek waar Koreaanse jongeren samenkomen om selfies te maken en is volledig opgebouwd uit 200 blauwe containers. Je vindt er maar liefst 60 winkels terug, die zowel mode als lifestyle labels verkopen. Vanop het terras van de cafés krijg je een geweldig uitzicht over het blauwe gebeuren.

Common Ground – 200 Achasan-ro, Gwangjin-gu

ALL THE GIRLS STANDING IN THE LINE FOR THE PINK BATHROOM

Pink Bathroom - Pink Pool Café
Pink Pool Café – Hongdae

Ben je into roze, mode, koffie en heerlijk gebak? Niet dat ik hier zonet een vraag stelde, want dat kan iedereen bekoren! Op dit adres shop je 1 van de meest populaire, Koreaanse modemerken StyleNanda. De meest stijlvolle kledij, accessoires en make-up, je vindt het hier allemaal. Met als kers op de taart: het Pink Pool Café, gelegen op de bovenste verdieping van dit complex. In Seoul is er geen gebrek aan originele cafés, gaande van de verschillende katten-cafés tot het Thanks Nature Café, waar je na de koffie even met de schapen kan knuffelen. Al gaat voor mij nog steeds de voorkeur naar deze wondere wereld van de kleur roze in een leegstaand zwembad. Neem even de tijd om het Pink Pool Café op te zoeken op Instagram en je begrijpt helemaal wat ik bedoel.

StyleNanda Flagship Store & Pink Pool Café – 23, Wausan-ro 29da-gil, Mapo-gu

DID SOMEONE SAY KOREAN BBQ?

Ko
Piggy Bank – Hongdae, Seoul

Je kan Korea niet bezoeken zonder minstens 1 keer te genieten van Korean BBQ, al was het maar voor het gezellige tafelgebeuren. Ik ben geen grote vleeseter in België, integendeel, als ik voor mezelf kook, is het bijna altijd vegetarisch. De Koreaanse BBQ bestaat echter uit kwaliteitsvol, gemarineerd vlees, banchan of bijgerechten en rijst. Lauranne, mijn reisgezelschap, koos voor Piggy Bank in 1 van de leukste wijken in Seoul, Hongdae. Ondertussen probeerde ik nog voor vertrek al wat Korean BBQ uit in Gent en Brussel, maar deze culinaire ervaring was hemels, 1 die je enkel in Zuid-Korea zal beleven.

Piggy Bank – 146-1 Eoulmadang-ro, Seogyo-dong, Mapo-gu

Kan je net als ik maar niet genoeg krijgen van deze interessante, hippe stad? Vul onderstaand contactformulier in en ik bezorg je mijn free travel guide met heel wat andere hotspots en de must visits die ik nog bewaarde voor mijn volgende K-trip!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Een reactie op “4 DAGEN SEOUL IN 4 FOTO’S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s