Y O G A  &  S U R F


 

De opkomende lente in België doet me terugdenken aan mijn winter break in het zonovergoten Taghazout. Good vibes opzoeken, sporten en relaxen, een andere cultuur opsnuiven, ik deed het allemaal in dit charmante vissersdorp aan de Atlantische kust.

  1. THE POWER OF A SLOW MORNING

Goedkoop naar Marokko

Waar we ongetwijfeld iets van kunnen leren, is de rust in de ochtend die over Taghazout heerst. Bestaat er iets ontspannender dan je dag beginnen met uitgebreid douchen, een gezond ontbijt en een goed boek uitlezen in de zon? Combineer dat boek ook even met verse muntthee op het strand of een carrot-ginger smoothie in een lokale bar en je vraagt je af waarom je als een idioot elke ochtend netjes staat aan te schuiven op de E40.

2. I SURF SMALL WAVES

Marokko - Taghazout

Surfen is niet de meest evidente, risicoloze sport die je kan uitoefenen op vakantie. Omdat het al even geleden was dat ik op een surfplank stond, was het dan ook aangenaam om de Marokkaanse surfcultuur te ontdekken. De lokale, gepassioneerde surfleraren gaven met plezier nuttige tips. Mijn wetsuit kocht ik gewoon hier in Decathlon, je zit immers al snel aan de verkoopprijs als je er elke dag 1 huurt. Voor een surfplank konden we een deal maken met 1 van de lokale surfshops. Ook de meeste verblijfplaatsen bieden verschillende surfplanken aan, steeds aangepast aan jouw surf level.

3. NAMASLAY ALL DAY

Surfen in Taghazout - Hostel

Ook al lijkt het niet meteen een voor de hand liggende combinatie, voor de formule Yoga & Surf kan je zonder twijfel terecht in Taghazout. Omdat ik niet echt een ochtendmens ben, verkies ik de volgorde yoga na het surfen. Ik gebruikte tijdens het surfen best wel wat spieren die ik niet dagelijks in België train, waardoor je naast ontspannen tijdens een yogasessie ook stijve spieren voorkomt. Je wil toch de volgende dag zonder al te veel pijn opnieuw de golven kunnen trotseren? Voor ongeveer 10 euro extra op verschillende locaties voel je je in Taghazout Namaslay All Day.

4. HEERLIJK TAFELEN BIJ ZONSONDERGANG

Hostel Taghazout - Marokko

En als je dan een hele dag gevochten hebt tegen het water in de zee om toch die ene golf in stijl te kunnen pakken, kan je eindelijk de benen onder tafel schuiven. We genoten een aantal keer van de heerlijke, lokale kookkunsten van topchef Senae in Salt Surf. Daarnaast vond je ons ongeveer elke avond in L’auberge. Kom je er niet voor hun huisgemaakte ginger beer, dan sla je er wel een overheerlijke brownie achterover. De gerechten zijn eenvoudig, maar lekker en het personeel is uiterst sympathiek. Hier kom je gegarandeerd nog eens terug, mark my words! Als je toch meer van afwisseling houdt, zijn World of Waves voor een avondmaal bij sunset en Dar Joséphine voor het gezellige jungle terras ook echte aanraders.

5. OP DAGUITSTAP IN DE BUURT

Surfen in Taghazout

Akkoord, als je niet van surfen houdt, is Taghazout een minder interessante reisbestemming. Toch zijn er tal van fijne plaatsen in de buurt om te bezoeken on a flat day. Paradise Valley, Agadir, Imsouane & Essaouira, ze moeten er allemaal nog aan geloven! Waarom Imsouane bijvoorbeeld 1 van de meest magische plekken is in Marokko lees je hier. En dat brengt me meteen bij de warmste plek die je in Taghazout kan boeken: Salt Surf. We werden er met open armen onthaald, genoten er van de rust en tegelijkertijd van de mogelijkheid om deel te nemen aan hun activiteiten. De Salt Surf Crew denkt graag met jullie mee om er een onvergetelijke reis van te maken.

 

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s