T W O   R A C E S


 

Meestal weet ik ongeveer wat er zal komen wanneer ik nieuwe mensen leer kennen of mezelf voorstel. “Mag ik eens iets vragen? Van waar ben je?” Waarop ik natuurlijk gewoon correct probeer te antwoorden: “Ik ben van Leuven.” Bedenkelijke blikken en een tweede poging volgen. “Nee, dat bedoel ik niet. Van waar ben je echt afkomstig?” Dus pen ik de vaak voorkomende misverstanden over mijn afkomst even neer. Zo zijn die alvast de wereld uit.

DUS, JE BENT AFKOMSTIG UIT CHINA?

China is een zeer groot land, correct. Maar voor heel wat Vlamingen is Azië per definitie China. Surprise, surprise, net zoals België in het grotere Europa ligt, zijn er ook nog heel wat andere Aziatische landen. Het liefst van al geef ik dan graag nog wat extra kennis geografie mee en laat ik iedereen 3 keer raden waar een deel van mijn roots liggen. Zo blijft het voor mij ook boeiend om deze vraag te beantwoorden! De Filipijnen, Thailand en Vietnam zijn hier verdienstelijke pogingen indien China reeds uitgesloten werd als antwoord.

IK SPREEK HELAAS GEEN CHINEES

In dezelfde lijn verwachten heel wat mensen dan ook dat ik vloeiend Chinees spreek. Helaas, al zou ik het heel graag beheersen! Ik volgde een pittige snelcursus Chinees nadat ik terugkeerde van een buitenlandse stage in Shanghai. Verder dan een aantal korte zinnen ben ik nog niet geraakt. Grapjassen die me van ver begroeten met Ni Hao of Konnichiwa om aandacht op te eisen, kunnen voortaan dus ook leuk even zwaaien en Hallo roepen. En oh ja, Ching Chang is niet eens een bestaand Chinees woord, dus die laat je ook maar beter achterwege, smarty pants.

AZIATISCHE WISKUNDEKNOBBEL?

Ja, ik ben bijzonder gefascineerd door wiskunde. Mij betrap je wel eens tijdens het oplossen van integralen. Maar die interesse heb ik helemaal van mijn vader, 100 % Vlaming en afkomstig uit Mechelen. Stel je voor dat ik met dit uiterlijk jarenlang herexamens wiskunde zou moeten doen! Als we dan toch de stereotiepe weg opgaan, die uitnodiging voor dat ene pingpong tornooi ga ik moeten afslaan, dat verlies ik toch gegarandeerd.

NERGENS ECHT HELEMAAL THUIS

Als halfbloed ben ik hier in Europa geen typische Westerling, maar in Azië ben ik voor de meeste Aziaten ook niet echt Aziatisch. Voor mijn Chinese collega’s tijdens mijn stage in Shanghai, zag ik er heel erg Westers uit en vergeleken ze me eerder met Amerikaans-Aziatische actrices.  Maar op die manier merk je wel dat ik in geen van beide continenten echt één van hen ben, al klinken die woorden veel zwaarder dan ze zijn. Zelf voel ik me graag omringd door mensen die zelf een mix zijn van verschillende bevolkingsgroepen. Misschien voel ik me bij hen nog wel het meest thuis.

You’re PRETTY … for an Asian

“Eigenlijk zie je er nog wel mooi uit voor een Aziatische.” Uiteraard ben ik in eerste instantie geflatteerd als ik dit hoor. Maar is dit eigenlijk wel een compliment? Alsof de gulle uitdeler van complimenten alle Aziaten schreeuwlelijk vindt. Azië is een deel van mezelf, dus vind ik deze opmerking ongepast. Willen we niet allemaal gewoon liever pretty als mens zijn en niet per se pretty voor een Aziaat?

GA JE DAN VAAK TERUG NAAR JE FAMILIE IN AZIË?

Ik keerde nog nooit terug naar mijn roots in Azië. Het is zelfs niet zeker of ik er nog familie heb. Mijn moeder werd namelijk geadopteerd en groeide ook gewoon op in België. Maar over een week is het eindelijk zover, die langverwachte reis naar Zuid-Korea! Ik wil de cultuur die in mijn bloed zit nog beter leren kennen! Mijn reisgezelschap? Op deze trip back to my roots word ik vergezeld door mijn oudere zus, Noor en mijn hartsvriendin Lauranne, eveneens een Belgisch-Koreaanse jongedame en daarom ook part of the family. Ik kan alvast niet wachten om te vertrekken, mijn rugzak staat al klaar. Nee, het is geen Koreaans, maar een Zweeds rugtassenmerk!

Rugtas merk


Gaston Luga
, zorgde voor de Pråper Black vervaardigd uit vegan kunstleer.

Ik koos dit model uit omwille van het minimalistische, Scandinavische design dat goed bij mijn stijl past. Ook kan ik er gemakkelijk mijn goede vriend Mac in kwijt.

 

 

Gepost door:liesvelvetpolet

-

Een reactie op “BACK TO MY ROOTS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s