M A R R A K E C H


 

In 7 beelden nodig ik je uit om mee een reis te maken naar Marrakech, een bijzonder inspirerende stad. Je kan er perfect voor kiezen om alles te voet te doen, al zak je met gemak de dagelijkse Fitbit-stappen kunnen afvinken. Welke beelden maken voor mij deze trip onvergetelijk? Dat ontdek je hier!

  1. WELKOM IN MIJN BINNENTUIN

Marokko Vakantie Tips

Wanneer je op zoek gaat naar een verblijf in Marrakech, kies dan zeker voor een riad. Deze traditionele huizen, inclusief prachtige binnentuinen, doen je wegdromen door hun Marokkaanse stijl en overheersend gevoel van rust. Zelfs in de drukke binnenstad! Het is ongelooflijk hoe snel je je er thuisvoelt door het warme, gastvrije onthaal.

2. SFEER OPSNUIVEN OP DJEMAA EL-FNA 

Marokkech Tips

Je kan niet in Marrakech geweest zijn zonder een bezoek aan Djemaa El-Fna. Ik verkies de avond omdat het op dat moment van de dag extra gezellig wordt op dit grote plein. Of het nu zondag of maandag is, elke avond heb je je ticket voor deze lokale Pukkelpop. Muziek, dans, Marokkaanse specialiteiten, kruiden of je zoektocht naar souvenirs, alles is er mogelijk.

3. COLOR CRUSH IN JARDIN MAJORELLE

Jardin Yves Saint Laurent - Marrakech

Voor Jardin Majorelle (in 1980 eigendom geworden van Yves Saint Laurent) maak ik graag een uitzondering om voor 1 dag de rasechte toerist uit te hangen. Probeer bij voorkeur ongeveer rond openingstijd al te arriveren om de drukte te vermijden. Door de combinatie van de kobaltblauwe muren en gele, decoratieve elementen voelt deze tuin heel erg magisch aan. Ben je ook net als ik een plantenliefhebber? Bereid je dan voor om uit je dak te gaan. De hoogte van een gemiddelde cactus in Jardin Majorelle is ongezien. Meer informatie over deze magische plek vind je hier.

4. VERDWALEN IN DE SOUKS

Reis Marrakech - 4 dagen Marrakech

1 van de ultieme belevingen in Marrakech zijn ongetwijfeld de Souks, ook wel gekend als de Arabische markten. Wees valiesgewijs voorbereid, Marrakech heeft een overaanbod aan stijlvolle tapijten, authentiek servies, tovenaarsjassen, lederwaren en juwelen. Speel zeker mee toneel en start na het vragen naar de prijs bij 1/3 van wat de lokale handelaar je voorstelt. Op die manier heb je genoeg ruimte om iets meer te geven tot je slechts de helft van de voorgestelde prijs betaalt. Maak aanstalten om te vertrekken en leg de nadruk op het feit dat de buren net hetzelfde verkopen voor een lagere prijs. Reveal your inner Julia Roberts, het is de enige manier om een correcte prijs te betalen.

5. BUDGETVRIENDELIJK OP RESTAURANT

Nomad - Marrakech Food

Het was elke avond moeilijk kiezen uit tal van leuke restaurants, uiteten in Marokko is heel betaalbaar. Zowel bij I Limoni als Le Jardin, stap je vanuit de smalle steegjes binnen in een totaal andere wereld. Het contrast is er erg groot, maar geeft ook af en toe de nodige rust na een lokaal avontuur met bromfietsen om je oren en iedereen die je de weg wil wijzen voor extra geld. Lekker eten vanop een dakterras deden we in Nomad. Café des épices is dan weer ideaal voor een overheerlijke smoothie en lichte lunch. Ik zocht zelf inspiratie bij The Mediterranean Traveller, zij weet als geen ander de lokale keuken en gezellige restaurants in Marrakech te beschrijven.

6. HERLEVEN IN MAX & JAN

Marrakech Shopping - Max & Jan

Een leuke afwisseling op de smalle steegjes en lokale kraampjes is de concept store Max & Jan. Ook al koop je hier geen souvenirs, het is de Max en ook wel een beetje Jan om er door te wandelen. Daarnaast is hun dakterras zeker de moeite, al kozen we voor onze koffiebreak voor het lokalere terras van het Souk Café.

7. GUELIZ VS MEDINA


Bohemian Kleding

Guéliz, de wijk in het nieuwe gedeelte verschilt uiteraard immens van de Medina, de binnenstad en tevens het oude gedeelte van Marrakech. Zelf kozen we hoofzakelijk voor meer beleving in het oude gedeelte, een totaal andere cultuur en het gevoel dat je je wel degelijk in een ander continent bevindt. Door het verschil in cultuur, werden we voortdurend aangesproken bij het dragen van een rok tot over de knie. Als vrouw kies je best voor een kaftan of lichte, lange rok indien je door Marrakech wil paraderen.Als we meer tijd hadden, koos ik waarschijnlijk nog voor een bezoek aan een hamam, het Bahia paleis en Ali Ben Youssef Medersa (op dit moment helaas gesloten wegens restauratie). Ook Le Jardin Secret staat ondertussen op mijn Must Visit List. Tot in den draai, Marrakech!

Heb je ondertussen ook zin gekregen om de Marokkaanse cultuur op te snuiven? Boek dan hier je reis naar Marrakech via TUI!

Gepost door:liesvelvetpolet

-

2 reacties op “72 UUR MARRAKECH IN 7 FOTO’S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s