Ondertussen ben ik een half jaar alcoholvrij. In dit artikel wil ik zeker niet wijzen op het alcoholgebruik van een gemiddelde millennial. Wel zet ik graag even op een rij welke veranderingen ik ervaarde toen ik besloot me volledig te onthouden van alcohol. En dat probeer ik te bespreken op een realistische manier, zonder al te grote beloftes.

  1. MENS SANA IN CORPORE SANO – een gezonde geest in een gezond lichaam

Alcoholgebruik is helaas niet de enige factor die een invloed heeft op je gemoedstoestand. Ook zonder alcohol heb je wel eens slechte dagen. Maar alcohol drinken betekent ook alcohol verwerken. The day after, de kater, het is en blijft een lijdensweg. Sinds ik de katers uitzwaaide, wil ik niet meer terug. Alcoholonthouding heeft nu eenmaal een positieve invloed op je geest. Je voelt je beter in je vel, al is het maar door de gedachte dat je gezond bezig bent.

  1. LOW- BUDGET LIFE, HERE I COME 

Je staat er niet bij stil tijdens een avond dansen, maar je zuurverdiende centen vliegen zonder moeite de deur uit. Alcohol is ontzettend duur en daar lijken we helemaal geen probleem mee te hebben. Onze energierekening houden we liefst zo laag mogelijk en voor onze boodschappen verkiezen we steevast de laagste prijzen in de Colruyt. Maar geld spenderen aan alcohol op café, daar doen we maar al te graag aan mee.

  1. WELKE EXTRA KILO’S?

Een nieuw fitnessabonnement in huis halen of de trendy gerechten van Pascale uitproberen, we slagen erin om best wel wat goede voornemens te maken voor het nieuwe jaar. In combinatie met een avond goed doorzakken en elke dag een glas wijn, worden die voornemens alsmaar moeilijker om te realiseren. Afgelopen 6 maanden, was het nog nooit zo gemakkelijk om op mijn gewicht te blijven. Als je gaat voor een healthy lifestyle waarbij je het verschil op de weegschaal wil zien, is alcohol een no go.

  1. TIME IS MONEY

Weekends lijken 3 keer zo lang zonder alcohol. Als ik de dagen in mijn bescheiden 26-jarige leven waarop ik moest bekomen van een avond stevig doorzakken bij elkaar zou optellen, renoveerde ik in die tijd op mijn eentje een huis. Je mag dan nog heel wat later thuiskomen, de volgende ochtend ben je wel degelijk in staat om meer uit je dag te halen dan een marathon Netflix. En hebben we daar niet allemaal nood aan, een beetje extra tijd?

  1. EASY PEASY, LEMON SQUEEZY 

Zoals bij de meeste verslavingen, als ik het zo mag noemen, wordt onthouding gemakkelijker als je langer volhoudt. Ik geef het toe, in het begin is het even aanpassen, zo gaat dat meestal bij het afleren van een gewoonte. Is deze feestgelegenheid wel geslaagd zonder dat ik kan klinken met champagne of cava? Als je doorzet, zal je snel merken dat je er eigenlijk zelfs geen behoefte meer aan hebt.

Of ik ooit terug alcohol drink? Time will tell, mijn lichaam en geest zijn op dit moment nog veel te gelukkig met mijn onthouding. Besluiten wil ik met het ontkrachten van ‘zonder alcohol kan ik me niet amuseren’. Met wat goed gezelschap en dikke hitjes dans je zo alcoholvrij de nacht in. Cheers, op een fantastisch 2019 met extra veel alcoholvrije alternatieven en spectaculaire mocktails!

Een maand zonder alcohol uitproberen? Meer informatie vind je hier.

Gepost door:liesvelvetpolet

-

3 reacties op “5 REDENEN WAAROM IK 2019 ALCOHOLVRIJ INZETTE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s